Gezellig wonen in Venlo

Wonen in Venlo Centrum Zuid heeft veel voordelen. Een van de meest voor de hand liggende voordelen is natuurlijk dat alles op loop of fiets afstand ligt. De scholen liggen ook erg dichtbij en zijn eenvoudig te bereiken.

De buurt

Tevens zijn de buurten in Venlo Centrum erg rustig en vinden er nauwelijks tot geen incidenten plaats. Het is dus een veilige locatie waar kleine kinderen kunnen opgroeien. Venlo Centrum ligt op een erg centrale positie in de stad en de A73 is erg snel te bereiken vanaf meerdere wegen waaronder de Eindhovenseweg en de Tegelseweg. Ook het de binnen stad, de winkels en het treinstation zijn erg gemakkelijk te voet te bereiken. Daarnaast beschikt de buurt van Venlo Centrum over veel grasveldjes en speelplekken voor kinderen, en is er zelfs een kinderboerderij die aan rand van Venlo Centrum gevestigd. Op veel plekken in Venlo lig je dicht in de buurt van de Maas. Als je graag dicht bij het water woont dan is dit een erg geschikte buurt voor je. De Maas die langs de stad stroomt geeft een mooi aanzicht en zorgt voor een rustige sfeer.

De bewoners

Venlo wordt door vele gezien als een gezellige stad met een “ons kent ons” dorps mentaliteit. Hierdoor zijn de buurt bewoners ook mensen die graag met elkaar in contact komen en niet terug deinzen om een praatje te komen maken met een nieuwe buurman of buurvrouw. Met dank aan de sociale controle zorgen zij ervoor dat de buurten van Venlo veilig blijven en dat iedereen aansluiting kan vinden. Je zult je gegarandeerd snel thuis voelen in deze stad.