Parkeren in Venlo

Ben je van plan om een dagje naar Venlo te gaan dan is het zeker erg slim om eens te kijken naar de parkeergelegenheden die Venlo te bieden heeft. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden waar je je auto kwijt kunt. Tevens zijn deze plekken erg goed te bereiken zonder dat je er voor om hoeft te rijden. De parkeerplaatsen en de grote parkeergarages die rondom het centrum liggen hebben genoeg plaats voor de vele bezoekers van de stad. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je er vroeg bij zal moeten zijn,omdat er anders geen plaats meer is voor je auto. Er zal gegarandeerd nog een plekje over zijn.

In het centrum

Als je van plan bent om in het centrum van Venlo je auto te parkeren, let dan wel goed op hoe lang je er mag blijven staan. In de binnenstad zijn er namelijk veel zones waar je wel mag parkeren, maar waar je maar een half uur tot een uur mag blijven staan. Het zou natuurlijk zonde zijn als dit tot gevolg heeft dat u een bekeuring ontvangt. Buiten de binnenstad zijn er genoeg plaatsen waar je onbeperkt mag parkeren als je je auto langer kwijt wilt. De parkeer gelegenheden die rondom de binnenstad liggen zijn nog geen vijf tot tien minuten lopen van het centrum. Je kunt dus je auto erg dichtbij de winkels en de eetgelegenheden parkeren zonder dat je er erg lang voor hoeft te lopen. Daardoor is het in Venlo erg eenvoudig en ook nog eens niet heel duur om je auto kwijt te kunnen.

Uurtarieven

In de binnenstad, waar je je auto maximaal een uur kan laten staan, kost het parkeren €3,50 per uur. Rondom de binnenstad waar je voor een onbeperkte tijd je auto mag plaatsen kost het €1,90 per uur. Voor de parkeer garages wil het uurtarief nog wel eens verschillen, maar meestal ligt dit tussen de €1,90 en de €2,30 per uur.