Een huis kopen in Venlo

Naast de vele nieuwbouwprojecten staan er in Venlo Centrum genoeg huizen te koop die in uitstekende staat verkeren. Kun je dus geen nieuwe woning vinden die voldoet aan jou wensen maak je dan vooral geen zorgen want er valt genoeg te kiezen en genoeg te bezichtigen in en rond het centrum van Venlo.

Huizenprijzen

De huizen prijzen in Noord Limburg dalen nog steeds, en zijn in het derde kwartaal van 2016 zelfs met 0,6% gedaald, daarom is het op dit moment een goede stap om een voor een koopwoning te kiezen. De dalende huizenprijzen in Venlo wil niet zeggen dat de staat of de waarde van de huizen achteruit gaat, dit wordt nog wel eens gedacht maar is zeker niet het geval. Naarmate de economie weer zal aantrekken zal ook de hypotheekrente weer stijgen, en aangezien deze nu historisch laag staat is het geen gek idee om nu een hypotheek af te sluiten.

Waarom een huis kopen

De huizen markt zal blijven groeien doordat de bevolking van Nederland steeds groter wordt. Het is daarom niet slim om te lang te wachten met het kopen van een huis en te blijven twijfelen. Veel economen zullen achter de beslissing staan om een investering te doen in de vorm van een koop huis. Natuurlijk is het wel belangrijk om op een aantal dingen te letten voordat je een huis koopt. Zo is het niet slim om voor een huis te kiezen dat 'onder water' staat, dit wil zeggen dat de waarde van het betreffende huis veel lager is dan de hypotheek schuld. Gelukkig neemt het aantal huizen dat 'onder water' staan af.