In Venlo een huis huren

Ben je toch niet helemaal zeker van het kopen van een huis, of ben je op zoek naar een starterswoning? Dan is het huren van een huis in Venlo Centrum ook een erg goede keuze. Er bestaat natuurlijk ook nog de mogelijkheid om te verblijven in een antikraak woning in Venlo en de omgeving.

Sociale huurwoning

Sociale huurwoningen, je hebt er vast en zeker wel eens van gehoord maar wat houden ze eigenlijk in? Bij sociale huurwoningen gelden andere regels als bij reguliere huurwoningen. Zo is er een maximum huurprijs gesteld en ook de maximale huurverhoging ligt vast. Tevens is het voor een huurder van een sociale huurwoning mogelijk om een huurtoeslag te ontvangen. Je komt pas in aanmerking voor een sociale huur woning wanneer je inkomen niet al te hoog is. Sociale huurwoningen worden aangeboden door een woningcorporatie. De maximale huurverhoging is per 1 juli 2016 dat de huur tussen de 2,1% en 4,6% omhoog mag. Hoger dan 4,6% is niet toegestaan volgens deze regelgeving.

Antikraak in Venlo

Een antikraak huren in Venlo en de omgeving is voor vele ook een erg aantrekkelijke optie. Vooral voor studenten is een antikraak woning een erg goede manier om goedkoop op zichzelf te gaan wonen. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van een antikraak woning? Op de eerste plaatst in het natuurlijk erg fijn dat je voor een lage prijs een groot pand kunt huren. Het is ook best leuk om bijvoorbeeld in een oud kantoorpand of zelfs een kerk te gaan wonen. Maar er komt meer bij kijken, zo is het namelijk niet altijd mogelijk om lang weg te gaan en ook het schilderen of bekleden van de muren is vaak niet toegestaan. Antikraak woningen zijn bestemd om ervoor te zorgen dat niemand het leegstaande gebouw vernield of illegaal gaat bewonen tot dat het verkocht wordt. Je hebt dus weinig zekerheid dat je voor een langere periode in de antikraak woning kan blijven.