Fysiotherapeuten in Venlo

In Venlo bevinden zich erg veel fysiotherapeuten die allemaal bevoegd zijn. Iedere therapeut is specialiseert in een andere kant van deze manier van genezing. Zij zullen ervoor zorgen dat je snel weer op de been zult zijn. Lang rondlopen met pijnlijke of hinderende klachten is namelijk onnodig, je kunt eenvoudig geholpen worden. Er zijn erg veel verschillende soorten fysiotherapie die elk een ander doel hebben. Hier volgen een aantal voorbeelden met uitleg. Zo is er manuele therapie, orofaciale therapie en psychosomatische therapie.

– Manuele therapie; Bij manuele therapie gaat het er vooral om dat gewrichten, die pijnlijk, stijf en slecht te bewegen zijn, weer soepel en makkelijk te bewegen worden. Manuele therapie kan worden toegepast op bijna alle gewrichten, en kan zo ook heel veel soorten klachten verlichten.

– Orofaciale therapie; Deze vorm van therapie is volledig gericht op klachten aan de nek, het hoofd, het kauwstelsel of het halsgebied. Wanneer je vaak last hebt van je nek, of wanneer er pijn optreedt als je je hoofd beweegt, kan een therapeut, die gespecialiseerd is in orofaciale therapie, je goed helpen.

– Psychosomatische therapie; Bij mensen met lichamelijke klachten kan er ook sprake zijn dat deze klachten voort komen uit het psychisch functioneren van die persoon. Als er bijvoorbeeld sprake is van depressie of een burn-out, bestaat er de kans dat er dan vervolgens ook lichamelijke klachten op zullen treden.

Contact opnemen

Er zijn veel redenen waarom j een fysiotherapeut zou kunnen bezoeken. Als u twijfelt kunt u altijd contact opnemen met een van de vele specialisten in Venlo. Zij kunnen je voorzien van veel nodige informatie of kunnen onduidelijkheid weghalen.