De medische voorzieningen in Venlo

In Venlo wordt veel aandacht besteed aan de zorg sector. Ze willen er zeker van zijn dat iedereen die zorg nodig heeft deze ook ontvangt, en dat dit een goede ervaring zal zijn voor de hulpbehoevende. Door onder andere sociale wijkteams kan zorg dichter naar de patiënten toe komen om ze te helpen wanneer dit nodig is. Aangezien zorg een erg belangrijk onderwerp is, is het ook van belang om optimale zorg te bieden.

Mantelzorg

Ook kunnen mantelzorgers in 2016 zich aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Je kan hiervoor in aanmerking komen als je zorgvrager in Venlo woont, je al minimaal 3 maanden mantelzorger bent en minimaal 4 uur per week hier aan besteed. Hiermee wil de gemeente Venlo laten zien dat ze erg veel waardering hebben voor het werk dat alle mantelzorgers verrichten. De waardering bestaat uit een mantelzorgpas en mantelzorgvouchers, je kunt je nog tot 15 september 2016 aanmelden voor deze mantelzorgvouchers controleer dus snel of je hiervoor in aanmerking komt.

Het Sociale Wijkteam

Het Sociale Wijkteam biedt ondersteuning aan hulpbehoevende, met bijvoorbeeld een rolstoel of huishoudelijke hulp. Nadat je contact hebt opgenomen zal er een afspraak gemaakt worden voor een gesprek. Dit gesprek wordt ook wel het keukentafelgesprek genoemd, er wordt dan besproken waar de hulp vragende behoefte aan heeft, en waarmee hij of zij graag ondersteuning zou willen krijgen. Als zorgvrager kan het keukentafelgesprek alleen aangaan maar kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit samen te doen met een bekende uit zijn of haar directe omgeving. Onafhankelijke Cliëntenondersteuning kan de zorgvrager ook gratis helpen met het voorbereiden van dit gesprek en kan ondersteuning bieden bij het maken van een persoonlijk plan. Met deze gratis assistentie willen ze de zorgvragers helpen die tegen het keukentafelgesprek opkijken, of moeite hebben met het maken van een afspraak voor een keukentafelgesprek.